Patery drewniane doskonałym sposobem na ekspozycję twoich wypieków
Nie masz pomysłu, w jaki sposób wyeksponować podanie tortu oraz upieczonych ciast? Coraz większą popularnością cieszą się patery drewniane. Są to deski drewniane, które nadają jedzeniu całkowicie innego apetycznego wyglądu.
Forma niezobowiązującej elegancji i oryginalności
To niezapomniana forma dekoracyjna i do tego bardzo funkcjonalna. Chcesz świętować i jeść deser w niecodzienny sposób? Patery z drewna odpowiednio wyszlifowane będą w stanie wprawić twoich gości w zdumienie!
W klimacie skandynawskiego minimalizmu
Deski drewniane wchodzące w skład patery nawiązują do klimatu rustykalnego, który dobrze znany jest ze swojego minimalizmu w Skandynawii. Nietuzinkowa forma podania ciast, tortów może składać się z jednego, dwóch czy nawet trzech plastrów drewna. Taka zastawa może być użyta praktycznie bez względu na porę roku i okoliczność. Jeśli ma być naczyniem dla tortu weselnego można go ozdobić ślubnymi dodatkami. Może stanowić nawiązanie do danej pory roku. Przykładowo, aby nadać jesienny klimat można zdecydować się na uzupełnienie w postaci kasztanów czy liści.
Drewniana podstawka pod tort zyskuje na popularności
Deski drewniane wcale nie muszą stanowić części patery, a może być to jednoczęściowa podstawka służąca do podania wypieku. Charakteryzuje się dużą wytrzymałością za sprawą sporej grubości. Otaczająca drewno kora zabezpieczona olejkiem tekowym pozwala na nieszkodliwy bezpośredni kontakt z żywnością.